Omgeving

Maashopper

Ontdek de betoverende Maas vanaf het water tijdens een onvergetelijke boottocht. Vaar langs schitterende landschappen, historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes terwijl je geniet van de serene rust van de rivier.

Onze boottochten bieden een unieke gelegenheid om de schoonheid van de Maas te beleven. Stap aan boord van onze comfortabele Maashopper en laat je meevoeren op een reis door natuur en geschiedenis. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten en kun je jezelf trakteren op een heerlijk hapje en drankje.

Attractieparken

Toverland

Laat je meevoeren door de betovering van Attractiepark Toverland. Met meer dan 30 attracties en shows voor jong en oud, beleeft iedereen hier gegarandeerd een magische dag. Zelfs bij slecht weer biedt het overdekte gedeelte volop vermaak. In 2018 is Attractiepark Toverland anderhalf keer zo groot geworden, met een nieuw entreegebied en een themagebied dat twee grote nieuwe attracties bevat: een spectaculaire achtbaan en een betoverende boottocht!

Speelpark Klein Zwitserland

Een park voor zorgeloos speelplezier, waar spanning en avontuur hand in hand gaan. Hier kun je ravotten in de natuur, op ontdekkingstocht gaan en actief bezig zijn, of juist genieten van een spectaculaire show. Er is voor ieder wat wils! In het eigentijdse en gezellige avonturenpark, gelegen in een bosrijke omgeving, beleef je met het hele gezin een compleet dagje uit.

Actief

Klimpark KlimKong Sevenum

Klimpark KlimKong is het meest avontuurlijke en veiligste klimpark van Nederland! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, biedt KlimKong parcoursen voor iedereen!

Wijn- en Golfdomein Kapèlkeshof

Wijn- en Golfdomein Kapèlkeshof in Grashoek biedt een breed scala aan faciliteiten voor ultiem genieten. Combineer een ontspannend rondje golf met een smakelijke streeklunch of diner, en geniet van een heerlijk glas wijn uit eigen wijngaard. Kapèlkeshof beschikt over een 21-holes golfbaan, wijngaard, wijnmakerij, een gezellig restaurant en een prachtig terras met uitzicht op de golfbaan. Iedereen kan na een korte golfinstructie de baan op, ook zonder GVB.

Doe-boerderij BoeBaDoe Farm

Doe-boerderij BoeBaDoe Farm laat je het boerderijleven en de natuur in al hun facetten ervaren. Kinderen kunnen zich uitleven in de speelweide, knuffelen met dieren, leren over het melkveebedrijf of zich een weg banen door het maïsdoolhof (beschikbaar in de zomermaanden). Ondertussen kunt u genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht over de belevingstuin vanaf het boerenterras.

E-Village te Roggel

E-Village is een gamecentrum waar sportief bewegen, plezier en spel samenkomen. E-Village biedt een breed scala aan games en multimediatechnieken, voor eindeloos vermaak.

Minicamping-Ezelcamping ‘In ’t Niet’

Een leuke wandeluitstap voor het gezin is een ezeltocht waarbij de ezel de bagage draagt. De ezel fungeert als een “rugzak op vier benen” en kinderen kunnen af en toe uitrusten op de rug van de ezel. Kinderen raken snel enthousiast over de ezels en helpen graag met roskammen, borstelen en optuigen.

Natuur

De Groote Peel

De Groote Peel biedt een rijkdom aan landschapstypen: moerassen, uitgestrekte heidevelden met pijpenstrootje, bossen en struikgewas, en zowel kleine als grote waterplassen. Het is een zeer gevarieerd gebied met weidse vergezichten, ideaal voor wandelaars. Het bezoekerscentrum bevindt zich in Ospel.

Nationaal Park De Meinweg

De Meinweg, gelegen ten oosten van Roermond en aan drie kanten omringd door Duitsland, is een schitterend natuurgebied met diverse landschappen en biotopen. Hier kun je heerlijk recreëren, of je nu fietst, wandelt of te paard bent. Het park staat bekend om zijn ruimte, rust en rijke biodiversiteit. Volg eenvoudig het fietsknooppuntennetwerk of een van de uitgezette routes, die ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en ruiters. Geniet van het prachtige bos- en heidelandschap, en misschien kom je wel een adder of wild zwijn tegen! Het bezoekerscentrum bevindt zich in Herkenbosch.

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen herbergt de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door eeuwenlang samenspel van water, wind en mens. Dit heeft geleid tot een prachtig natuurgebied. Het bezoekerscentrum bevindt zich in Well.

Cultuur

Activiteiten in Peel en Maas

In de zomer worden tal van activiteiten georganiseerd voor zowel inwoners als gasten van Peel en Maas. Bezoek het VVV-kantoor in Panningen voor inspiratie en informatie!

Dok6 Theater en Cinema

Geniet van de nieuwste films in onze servicebioscoop en borrel daarna in ons gezellige café, of dineer vooraf in ons restaurant. DOK6 Cinema biedt een breed scala aan films, van komedie en actie tot thrillers en kinderfilms. Onze bioscoop heeft vier zalen, waarvan drie met een serviceconcept waarbij hapjes en drankjes tijdens de film aan uw stoel worden geserveerd. In de zomervakantie kunt u extra ontspannen in onze Huiskamerbioscoop.

Kasteeltuinen Arcen

Beleef een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa in het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg. Kasteeltuinen Arcen beslaat 32 hectare en beschikt over meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met een 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Limburg’!

Streekmuseum ’t Land van Peel en Maas

Ontdek de verhalen van Peelwerkers en boeren, laat je meeslepen door sagen en legenden over rovers en kabouters, en luister naar de sprookjes van de fluisterbomen bij Museum Peel en Maas. Gevestigd in het voormalige klooster Kerkenbosch, ademt het museum nog steeds de sfeer van weleer. Elke ruimte heeft een ander thema, met speciale aandacht voor jonge bezoekers. Een bezoek is zeker de moeite waard!

Musea in Limburg

Het streekmuseum ’t Land van Peel en Maas is het dichtstbijzijnde museum bij Camping Beringerzand, maar Limburg heeft nog veel meer musea te bieden. Het VVV heeft een overzicht van alle musea in de regio.